assalamualaikum wbt...

akhirnya dapat gak aku meng'update'kan blog aku ni..kepada kawan2 yang rajin jengok2 blog aku ni..sorry lah pasal tak update..kerja kat opis bertimbun-timbun..banyak sangat..keluar outing photoshoot pun ye jugak..tapi takpela skarang aku dah update..huhu.. kat sini aku nak berkongsi dengan korang gambar2 yang aku amik selama aku tak update..dari model photoshoot ke post-wedding (outdoor potraiture)..so kepada korang..enjoy...

azlynne | 060609
organized by member flickr aku (hafiz anak pak saadon & cik wan)..shoot dekat taman desa bersama lagi 7 orang flickrian..




joe & reen outdoor | 130609
outdoor photoshoot newly wed with ahzadesign (chiko & razmie)..lokasi sekitar putrajaya..couple yang gila2 & sangat bekerjasama..




glamourous nature | 140609
shoot di FRIM & taman metropolitan, kepong dengan member2 flickr aku..modelnya is suzie..sepatutnya untuk shoot ada 3 orang model..atas sebab2 yg tak dapat dielakkan..suzie sorang je yang dapat datang..aku dijemput last minute untuk photoshoot ni..




klue urbanscape 2009 | 270609
most talked art event in kl held at klpac, sentul west..from art, clothing, craft, musical show, movie show, art performance..u name it..everything is there for the whole day..




geisha | 050709
TTL (aku nyer flickr group) first photoshoot..modelnya ialah sam..location terpaksa dirahsiakan atas permintaan tuan tanah..huhu..





butik tee melaka grand outing | 110709 - 120709
the grand outing by flickr group butik tee..ramai gak la yang join outing ni..ada yang tido kat sana & ada gak yang balik hari..2 hari yang penuh ngan aktiviti menangkap gambar..huhu..



manchester united asian tour 2009 | 170709
fav. team aku..ni gambar masa training day (candid kat luar stadium)..



shout award | 170709
elok lepas tgk man.utd training..aku berlari ke stadium putra lak utk shout award..dapat tiket free..sapa tak mau pegi..sempat la jugak dok kat red carpet dengan keyon n apis jawe amik gambar celeb yang datang..




rock chic | 090809
photoshoot yang diset secara tak sengaja..idea keyon n apis jawe..last minute nyer planning ni..yang pegi shoot pun kitaorang bertiga aje..model lee hitler (jgn tanya kenapa nama dia ada hitler)..shoot dekat area bukit bintang..semua prop ihsan dari kawan2..



gothic angel | 160809
2nd project utk TTL..model dia ialah anna..lokasi tak dapat diberitahu..yang aku leh reveal ialah bangunan lama..tu je.. huhu..aku shoot tak banyak pasal baru nak baik demam..dapat la 2-3 keping yg aku puas hati..



ok la..mesti korang jenuh nak tgk entry kali ni kan..yelah aku rasa dekat 2 bulan aku tak update..kalo nak tengok lagi gambar leh gi aku nyer flickr..ada lagi gambar kat sana..cukup la untuk kali ni..tunggu untuk entry yang akan datang..ada benda baru aku nak reveal..huhu..





edit post

posto..posto... (5)

2:29 AM by , under

hehe...mana ada posto...saja je...lately ni kerja banyak giler kat opis...pasal tu dah lama blog aku ni tak ber"update"...anyway kepada korang tunggu je la aku nyer next entry bila kerja kat opis tu dah kurang sikit...
oh ya...aku ada toy baru...lens canon 70-200mm f/4L IS USM...abis la jugak duit aku beli lens ni...dah lama gak aku idam nak beli L lens ni...akhirnya...





edit post

izyan alirahman (2)

12:13 AM by , under


siapa dia itu izyan alirahman...tak kenal..?pernah dengar kokokaina...tak pernah..?amacam lak dengan zee avi...pun tak pernah jugak...?
ok la..aku citer skit..izyan atau lebih dikenali zee avi skarang ni adalah seorang singer songwriter..lahir kat miri, sarawak tapi dibesarkan kat kuala lumpur..kini sedang mencipta nama kat US dengan 1st self-titled album dia yang dikeluarkan oleh brushfire records kepunyaan jack jonhson..tak tahu sapa tu jack johnson boleh tanya sama en.google..hehe..
lagu dia yang tengah hit skarang ialah lagu bitter heart & kantoi...slalu la jugak keluar kat radio local radio...support our Malaysian who is going big in US..nak tahu lebih lanjut pasal zee avi boleh google or gi official website dia www.zeeavi.com




edit post

isn't she cute..? (0)

4:31 PM by , under , , ,





couple of week ago..i had an oppotunity to photograph allysa..chiko's niece..this is part of Ahzadesign promotion for the Free Outdoor Potraiture..the location is at the Taman Tasik Bandaran Kelana Jaya..
for those who are interested with the Free Outdoor Potraiture promotion..do contact me for more information..this promotion is not limited to kids only but also for couple..family..friends..you are welcome..
to girls or guys who are thinking to be a model..
I can help you build-up your portfolio..

SHAHRUL NIZAM
Senior Photographer
Ahzadesign Photography
T : +6017 323 8894
E : siapaakushah@ahzadesign.com / siapaakushah@gmail.com
Official Website : www.ahzadesign.com
Personal Photoblog : http://siapaakushah.blogspot.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/siapaakushah



edit post

pergh...lama dah aku tak update blog aku ni...skarang ni keje tengah berlambak kat opis...sampai aku pun tak tau nak buat yang mana satu...so untuk korang yang baca entri aku kali ni..sila baca sampai habis..hehe...

Syahrian & Fareez | 190405
aku nak start entri aku kali ni dengan aku nyer 1st official job...job ni adalah upacara pertunangan antara Syahrian (gadis comel dari Sarawak) dan pasangan dia Fareez...kepada Yan sorry coz lambat up gambar..hehe..



Dalila & Amir | 260409
event yang ke-2 untuk entri ni pulak aku tag ngan Chiko untuk upacara pernikahan & persandingan pasangan Dalila & Amir di Mantin, Negeri Sembilan...aku rasa seronok shoot pasangan yang sporting dan gila-gila ni...Dalila ni adalah officemate pada Aida yang pernah aku shoot wedding dia sebelum ni...




Hassan & Yatie | 010509 & 020509
Sitiawan, Perak adalah destinasi yang seterusnya..pergi sebagai 2nd photog kepada Chiko...turut join kitaorang ialah team member Jeme & Razmi...nak dijadikan cerita..Yatie ni adalah member sekolah aku masa kat SM Methodist ACS, Sitiawan..dan kebetulan jugak member kepada Chiko masa zaman kolej..dah lama gila aku tak jumpa ngan Yatie ni..couple yang gila-gila gak diaorang ni..




TV3 Kids @ SK.Taiping | 040509
lebih kurang seminggu gerak ke Sitiawan, Chiko inform aku yang trip kali ni kitaorang akan shoot satu event TV3 Kids kat sekolah SK.Taiping..satu peluang yang best bagi aku..officially shoot on behalf SK.Taiping..lagi gambar kat flickr aku..





Flickr Group Outing @ Zoo Negara | 100509
berkesempatan untuk join mini outing Butik Tee (flickr group) dekat Zoo Negara..outing ni adalah kesinambungan dari first Butik Tee outing @ Central Market sebelum ni..ini antara mini outing sebelum Butik Tee Grand Outing kat Melaka Julai nanti..lebih kurang 30 orang join outing kali ni..turut serta 2 orang model (Fatin & Aida)..ini adalah sebahagian gambar2 untuk outing kali ni..lain2 gambar boleh tengok flickr aku..





oh ya...kepada sesapa yang berminat aku tengah offer nak ambik gambar outdoor potraiture for FREE (couple, family or friends)..jugak kepada model wannabe..aku boleh tolong shoot untuk korang nyer portfolio...

SHAHRUL NIZAM
Senior Photographer
Ahzadesign Photography
T : +6017 323 8894
E : siapaakushah@ahzadesign.com / siapaakushah@gmail.com
Official Website : www.ahzadesign.com
Personal Photoblog : http://siapaakushah.blogspot.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/siapaakushah



edit post