1st time... (2)

6:18 PM by , under

last Friday night, went out for TT & strobe session in glenmarie with the gang (chiko, faiz, hafifi, eikan, eddy & aline)..this is my 1st time strobe'ing' and it is more to a trial n error as we all is in the learning process..we all take turn as the model..for this session we're using 2 unit Nissin Di622 flash..1 with a white bounce card & another 1 with an umbrella..trigger with built-in flash..thanks to chiko for the guide..

here are some of the picture with some editing in photoshop cs3..


chiko showing off some of his dance move to hafifi..



the blurred picture is purposely due none suitable act to some viewer...hehe..



edit post

mati hidup kembali (0)

3:44 PM by , under

BUTTERFINGERS..antara favourite band aku..dari latest album KEMBALI..



jalan raya terlampau sunyi,
untuk ku terus bermimpi,
mataku belum mengantuk lagi,
bawa ke mana sahaja ku pergi,

tunjukkan ku bulan gerhana,
tiada siapa nak ku jumpa,
benda yang tiada ku sangka ada,
oh tak mengapa, oh tak mengapa,

malam semalam gundah-gulana,
hari ini hari mulia,
tak pernah daku rasa begini,
seperti mati hidup kembali,

bawa ku hilang dari ingatan,
hari ini sehingga esok,
tak pernah daku rasa begini,
seperti mati hidup kembali,

angkasa penuh dengan berlian,
ku capai sebelah tangan,
sebalik awan ada cahaya,
bercahayalah selamanya,

daku tertawa seorang diri,
darah yang mengalir terhenti,
fikiran ku melayang-layang,
tiada siapa yang perasan...

seperti mati hidup kembali,
K E M B A L I...



edit post

buat hal pulak dah... (5)

11:19 AM by , under ,

le tour de langkawi 2009..aku dah tak tau ini siri ke-braper dah...dulu-dulu aku ingat punya la banyak stage dia buat..dari langkawi ke johor..gi lak pantai timur...senang citer satu semenanjung la..tapi untuk siri kali ni tinggal 7 stage aje..start dari putrajaya sampai ke melaka n balik semula ke kl..team yang join pun cam dah tak banyak je..


nak dipendekkan citer..last stage ari tu..KL criterium..aku turun gi amik gambar..1st time nih shoot sport event..leh jumpa lak ngan geng dari TT Ampang (widelens, biscotz, capik & rokokdaun)..shoot kat KLCC..ramai giler photog kat sana..macam2 jenis kamera, lens & orang aku jumpa kat sana..gaya2 diaorang amik gambar pun menarik2 gak..terbaring..mencangkung & tertonggeng pun ada..




elok2 tengah syok shoot gambar..tetiba aku rasa something..aku nyer tele lens buat hal balik..tak boleh nak auto focus..kena pakai manual focus..huhu..ari tu dah jadi skali..hantar kat service centre dah ok..ni jadi balik la pulak..tensen tul aku..terpaksa la aku shoot pakai kit lens aje..



edit post

14 february 2009 (2)

4:10 PM by , under

bila sebut 14 February je mesti semua orang teringatkan Valentine's Day. .best ke Valentine's Day ni. . tp lantaklah. . aku kisah apa. .hahaha. .


anyway on 14 February. . aku follow bebudak photoskool TT Ampang gi outing kat bukit bintang. .tema untuk outing kali ni ialah "night shoot & light trail". .leh tahan la budak yang turun join TT ni. .majoriti bebudak nikon je. . budak canon ada 2 org je termasuk aku. .bukit bintang kalo malam minggu memang ramai orang. .dengan bebudak dok melepak kat depan maybank. . orang gi shopping kat sungei wang, bb plaza, lot 10 & etc. .elok lak malam tu ada official launching stesen radio baru dari Media Prima..One.Fm. .

anyway here are few picture of the night. .










edit post

Hafiz & Shida Outdoor Photography (3)

5:27 PM by , under , ,








Another newly-wed couple for last weekend.



edit post

Hafiz & Asma Outdoor Photography (0)

5:13 PM by , under , ,






Last weekend went for post wedding outdoor photography, a tag along with Wufi together with Chiko, Jeme, Appen, Faiz & few others at Putrajaya.



edit post

siapa.aku.shah (0)

4:41 PM by , under

siapa aku...aku shah...welcome to my photoblog...



edit post